Få din vardagsmotion

Att få motion i vardagen är viktigt, men kan vara svårt att få ihop. Det finns så mycket annat man måste göra som laga mat, tvätta och diska innan man kan göra saker som exempelvis träna. Därför måste man försöka vara smart och göra flera saker samtidigt ibland, men hur?

Det absolut bästa tipset är att kliva upp lite tidigare på morgonen så man inte behöver ta bil eller pendla till jobbet. Istället kan man då gå, cykla eller springa dit! På så sätt får man redan då motion när man egentligen bara ska iväg och jobba. Om man ska kunna göra detta så bör man såklart ha någonstans att duscha av sig när man kommer fram, som på t.ex. personaltoan. Man måste dock beräkna tiden så man hinner detta utan att behöva stressa. Det kan vara väldigt avkopplande att känna att man startar dagen på det här sättet och även ge en bra energi till att jobba sedan.

Om man har en hund så behöver man även avsätta tid till att motionera denna, men då kan man slå ihop hundens och sin egen träning istället för att skilja på dem. Introducera hunden till att springa vid sidan av dig när du cyklar eller joggar så kommer ni kunna träna tillsammans, men se till att inte gå för fort fram från början för hundens skull. Ni kommer säkert båda två tycka att träningen blir roligare när ni får möjligheten att göra det tillsammans!