Prova på golf

Är du sugen på att börja spela golf? Då borde du ta tag i det nu i sommar. Golfen är ju en ren sommarsport, så man får passa på under de månader banorna är öppna. Om man inte tycker att det är roligt så behöver man inte fundera mer på det sedan, men tycker man att det är superkul så har man kanske upptäckt sitt nya sommarintresse.

Golf är inte en lätt sport. Det krävs många timmars övning för att lyckas utveckla sin förmåga, men det är nog lite det som är tjusningen med det – att man måste kämpa lite. I början kan man testa stå och slå lite bollar på rangen. Där slår man bara ut på en stor gräsplan uppmärkt med olika avstånd så man kan hålla koll på hur långt man slår. Där kan man öva sin sving och få lite känsla för hur man ska stå och hålla klubban innan man ger sig ut på en hel runda. För att få bästa möjliga start på golfandet kan man gå sina första rundor med en duktig instruktör. Då får du direkt lära dig rätt och fel och även speciella förhållningsregler som ofta är underförstådda ute på banorna. Om man inte har möjlighet att gå med en instruktör så kan man höra av sig till någon kompis som man vet spelar golf och fråga om den personen kan gå med.

Golfen är även väldigt bra träning eftersom man går så långt varje runda. Det ger en mycket tid ute i friska luften!