Träna på sommaren

Sommaren är verkligen den perfekta tiden på året när det gäller träning. Man kan träna på så många olika sätt och vardagsträningen blir enklare att genomföra. Tips på träning under sommaren är att cykla, simma i sjöar, springa och åka rullskidor. Vissa av dessa saker går också att göra på vintern, men då krävs betydligt mycket mer förberedelser för att det ska fungera.

En annan sak man kan göra på sommaren är helt enkelt att promenera. Även detta kan man göra på vintern, men det som är så härligt är ju att man inte måste klä på sig massor av kläder för att slippa frysa. Ta en promenad eller joggingtur med hunden en solig dag, det kommer ni båda tycka är roligt. Cykla en sväng till närmsta sjö och ta en simtur. Det kommer kännas väldigt uppfriskande efteråt om det är lite kallt i vattnet. Det som dock är baksidan med sommaren är att många är väldigt allergiska mot pollen. Om man har mycket allergisymptom så kan det bli väldigt jobbigt att försöka ge sig ut och träna. Vanliga symptom kan vara t.ex. huvudvärk, kliande ögon och snuva. Allergin går dock att lindra med hjälp av medicin, så låt inte allt pollen hindra dig från träningen. Vet du inte om du är allergisk så kan du enkelt göra ett allergitest.

Ta vara på sommaren till att sticka ut och röra på dig, för det kommer vara mycket svårare på vintern! Om du kommer in i bra motivation under sommaren kanske du dock lyckas hålla i det under det mörka halvåret.