Hitta en bättre rutin med din träning

Det allra svåraste med att hitta en balans i träning och kost är att faktiskt börja för många. Framförallt om du är en av dem som sällan tränar, som slarvar med kosten och som har ett väldigt hektiskt schema, kan det vara svårt att hitta tid till träning och även hålla fast vid en viss rutin då du har andra saker i vardagen som hamnar i vägen.

Men vad är egentligen viktigare än din hälsa och att hitta en rutin med träningen är bevisat att hjälpa många med att ha ett mer regelbundet träningsmönster. Vi hjälper dig att få en sundare vardag, hjälper dig att koppla av på fler sätt än spahotell i Sverige och ger dig tips och råd för hur du hittar en bra rutin som du faktiskt kommer hålla dig till!

Börja i en mindre skala

Att börja för ambitiöst är inte alltid det bästa sättet och många finner det ganska inspirerande att börja från noll och gå direkt till hundra. Dessutom är det mer troligt att du inte håller fast vid din nya rutin om du chockar kroppen och sätter för höga krav på dig själv till att börja med. Ett tips är därför att börja i en mindre skala, för att sedan successivt bygga på dina mål och öka antal aktiva timmar lite eftersom du har hunnit komma in i din nya rutin.

Vänj kroppen

Att ha som första mål att börja träna varje dag kommer heller inte ge de resultat som du hoppas på och kan istället leda till att du ser träning och hälsa som ett straff. Börja istället att förändra mindre saker i vardagen och promenera till platser i närheten och försök att få in så mycket vardagsmotion som du kan för att vänja kroppen innan du adderar lite tyngre träning och lyft.