Hur kan man få in mer aktiva timmar i vardagen?

För många kan det vara lite knepigt att hinna med träningspassen under veckan. Men så länge du fokuserar på att få in lite vardagsmotion varje dag så behöver detta inte nödvändigtvis vara något problem. Det är också många bestyr som du utför i vardagen som också räknas som bra träning. Detta kan vara allting från att ta bort löv från tomten med din lövblåsare från gardenstore till att städa ur skåpen i köket. 

Om du behöver lite hjälp för att få inspiration om hur du kan få in mer aktiva timmar under dagen så är denna artikel perfekt för dig. Vi listar framförallt två saker som du ska tänka på.

Promenera när det är möjligt

Visst är det skönt att ha en bil, men detta kan också göra oss väldigt bekväma och det är lätt hänt att man tar bilen till platser även fast man inte behöver. Så om du letar efter ett sätt att få in mer motion i vardagen, så kommer detta vara första punkten att se över. 

Kan du gå till mataffären istället för att ta bilen, hur långt är det till jobbet och kan du gå till vännerna istället för att åka bil när detta är möjligt? Varje liten del kommer att väga in, så försök komma upp i 10 000 steg om dagen och du kommer att kunna bevara en god hälsa.

Använd lunchen för att träna

När det är dags för lunch på jobbet så är detta ett gyllene tillfälle för dig att få in några extra steg för att du ska kunna nå ditt dagliga mål. När du har ätit färdigt kan du använda resten av tiden åt att gå en promenad och lyssna på en bra bok för att sedan ha förnyad energi till dagens arbetsuppgifter.