Sociala träningsformer

Den sociala delen av träning är viktig för väldigt många. Det kan handla om att träna en lagsport, ha en joggkompis eller gymma tillsammans med någon. Oavsett vad man tränar så kommer sällskap göra det mycket roligare. Då kan man dessutom motivera varandra, för ibland är det svårt att motivera sig själv.

Just att spela i ett lag kan vara väldigt givande oavsett sport. Man får känna att man är en viktig del av en helhet och att utan just ens egen förmåga så skulle laget inte vara detsamma. I ett lag kan man lätt hitta många nya vänner eftersom alla delar ett gemensamt intresse för sporten man utövar.

Någonting som blivit ännu mer populärt på senare tid är att gå på friskis och svettis-pass. På dessa pass tränar man på ett roligt sätt till musik tillsammans med en stort grupp. Många är där i huvudsak för det sociala sammanhanget och ser träningen som en bonus. Är man nyinflyttad i en stad så kan detta vara ett bra sätt för att lära känna andra som bor på orten. Så fort man lärt känna några personer så kanske man även börjar lära känna deras vänner och plötsligt så har man skapat ett nytt kontaktnät.

En annan sport som är väldigt social är golfen. Man går oftast ut i par eller fyra stycken, så om man inte har någon att spela med så kan man alltid hitta någon annan på plats som inte heller har någon att gå med. Då kan man lätt hitta nya personer att lära känna eftersom en golfrunda innebär att man går en lång distans tillsammans.